80 درصد تخفیف

| نرم افزار رایتینگ IELTS

  • معرفی کامل آزمون تافل (TOEFL)

    آزمون تافل

    خواندن این مطلب

    22 دقیقه

    زمان میبرد!

    معرفی کامل آزمون تافل (TOEFL)

    در این مقاله به معرفی آزمون تافل (TOEFL) و انواع آن می پردازیم؛ بخش های مختلف و ترتیب برگذاری آن را توضیح می دهیم؛ درباره ی بارم بندی و نمره دهی به سوالات هر بخش صحبت می کنیم؛ راجع به موضوعاتی که در بخش های مختلف آزمون تافل مطرح می شوند صحبت می کنیم؛ و اشاره یی به نحوه ی ثبت نام در این آزمون می کنیم.

    مقاله ی معرفی آزمون تافل تنها یکی از بسیار مقاله یی است که درباره ی این آزمون بین المللی زبان در وبسایت دلینگلیش منتشر کرده ایم. در وبسایت دلینگلیش به طور تخصصی به بررسی تک تک قسمت های آزمون تافل و جزئیات آن ها می پردازیم.

     

    آزمون تافل (TOEFL) چیست؟

    تافل (TOEFL) مخفف Test of English as a Foreign Language (آزمون انگلیسی به عنوان زبان خارجی) است، و توسط مؤسسه ی ای تی اس (ETS)، که مؤسسه یی غیر انتفاعی واقع در ایالات متحده ی آمریکا ست، طراحی شده است. آزمون تافل، در کنار آیلتس، یکی از دو امتحان اصلی جهت سنجش سطح توانایی استفاده از زبان انگلیسی توسط افرادی است که زبان مادریشان انگلیسی نیست، ولی قصد ادامه ی تحصیل در دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی انگلیسی زبان را دارند.

    درباره ی آزمون آیلتس نیز در سایت دلینگلیش بخوانید.

    برای آموزش زبان انگلیسی می تواند به صفحه اصلی مراجعه نمایید.

     

    آزمون تافل چه انواعی دارد؟

    بر خلاف آزمون آیلتس که با دو فرمت دانشگاهی (Academic) و کلی (General) ارائه می شود، آزمون تافل تنها با یک فرمت Academic (آکادمیک یا همان دانشگاهی)، اما به دو صورت اینترنتی (iBT _ Internet-Based Test) و کاغذی (PBT _Paper-Based Test) ارائه می شود.

    تفاوت اصلی آزمون تافل با آیلتس هم در همین اینترنتی بودن آن است. برای جواب دادن به سؤالات تافل، باید از کامپیوتر ها و هدست های موجود در مراکز برگزاری آزمون استفاده کنید. جواب ها هم به طور مستقیم برای مؤسسه ی ای تی اس از طریق اینترنت ارسال می شود و توسط مصححین آن مؤسسه مورد بررسی قرار می گیرند.

    در گذشته تافل به صورت کامپیوتری (CBT _ Computer-Based Test) هم ارائه می شد، اما امروزه با توجه به پیشرفت و گستردگی تکنولوژی اینترنت، در همه ی مراکز اخذ آزمون تافل (از جمله ایران)، این امتحان به صورت اینترنتی برگزار می شود، مگر در کشور های محرومی که دسترسی به اینترنت مناسب مقدور نیست و به ناچار آزمون به صورت کاغذی برگزار می گردد. بنابراین، در ادامه ی این مقاله و دیگر مقالات، تنها درباره ی آزمون اینترنتی صحبت خواهیم کرد؛ و هرکجا از کلمه ی تافل استفاده شود منظور همان آزمون اینترنتی تافل (iBT) است.

     

    آزمون تافل در چه کشور هایی و در چه مراکز و مؤسسه هایی پذیرفته می شود؟

    آزمون تافل در هزاران مؤسسه ی آموزشی در سراسر جهان پذیرفته می شود. با استفاده از موتور جست و جوی موجود در سایت ای تی اس، می توانید با وارد کردن نام دانشگاه، یا شهر و موقعیت دانشگاه، از نمره ی مورد پذیرش توسط دانشگاه مطبوعتان مطلع شوید. و یا با وارد کردن نمره یی که کسب کرده ید و انتخاب مقطع تحصیلی و کشور مطبوعتان، فهرستی از تمام دانشگاه ها و مراکزی که توانایی تحصیل در آن ها را دارید دریافت کنید. اگرچه پیشنهاد می کنیم برای اطلاع دقیق از نمره ی مورد نظر دانشگاهتان در سطح و رشته یی که قصد تحصیل در آن را دارید، به صفحه ی مخصوص آن رشته در وبسایت دانشگاه مراجعه کنید، و یا به فرد مسئول پذیرش دانشجویی ایمیل بزنید.

    علاوه بر موارد تحصیلی، آزمون تافل برای سنجش سطح تونایی استفاده از زبان انگلیسی جهت ارائه به سفارت های کشور های انگلیسی زبان برای اخذ اقامت یا تشکیل پرونده ی مهاجرت و غیره نیز کارآمد است. از جمله ی این کشور ها ایلات متحده ی آمریکا، کانادا، استرالیا، و در مواردی خاص بریتانیا است.

     

    آیا آزمون تافل فقط برای تحصیل خارج از کشور یا مهاجرت مفید است؟

    غیر از امور مهاجرت، سفر، و تحصیل در خارج از کشور، داشتن نمره یی خوب در آزمون تافل می تواند رزومه ی شما در داخل کشور نیز تقویت نماید و شانس شما را برای یافتن شغلی عالی رتبه تر، و یا کرسی دانشگاهی افزایش دهد. پس شرکت در این آزمون و موفقیت در آن، حتا در صورت عدم امکان مهاجرت و تحصیل در خارج کشور، همچنان می تواند برایتان سودمند باشد.

     

    در چه مواردی آزمون تافل پذیرفته نمی شود؟

    لازم به ذکر است، اگرچه همانطور که گفته شد تافل تقریبن در هرکجا که نیاز به اثبات توانایی زبان انگلیسی است کاربرد دارد، اما در مواردی محدود لازم است تا شما مدرکی غیر از تافل (مثلن آیلتس) جهت ارائه داشته باشید. این موارد نادر می تواند شامل مؤسسات و یا امور مربوط کشور بریتانیا باشد، چراکه کشور بریتانیا خود ارائه دهنده ی آزمون آیلتس است که عمده ترین رغیب تافل درمیان آزمون های بین المللی سنجش مهارت های زبان انگلیسی می باشد. بنابراین، ضروری است پیش شروع مطالعه و تحقیقتان راجع به آزمون تافل، و ثبت نام، حتمن از نوع آزمون زبانی که توسط دانشگاه، مؤسسه، و یا کشور مورد نظرتان پذیرفته می شود اطلاع پیدا کنید.

     

    چه نوع موضوعات و مطالبی در آزمون تافل وجود دارد؟

    حالا که مطمئن هستید می بایست امتحال تافل بدهید، احتمالن برایتان سؤال است که آزمون تافل شامل چه بخش هایی است، و مطالب و موضوعاتی که هر بخش از آزمون تافل مطرح می شوند و از آن ها سؤال می آید چه ویژگی هایی دارند و به چه میزان گسترده هستند.

     

    بخش های 4 گانه ی آزمون تافل:

    آزمون تافل شامل 4 بخش است، که در هر یک از بخش ها یکی از 4 مهارت اصلی زبان، یعنی Reading (مهارت خواندن، یا همان درک مطلب)، Listening (مهارت شنیداری)، Speaking (مهارت گفتار، یا همان بیان شفاهی)، و Writing (مهارت نگارش)، مورد سنجش قرار می گیرند.

    اما برای اطلاع دقیق از محتوای هر یک از این مهارت ها ابتدا باید ماهیت آکادمیک بودن این آزمون را در نظر بگیریم.

     

    محتوای آکادمیک (دانشگاهی) آزمون تافل:

    همانطور که پیش از این تأکید کردیم، تافل اصولن آزمونی است که سطح دانش زبان انگلیسی شما را برای عملکرد در محیط دانشگاهی می سنجد، بنابراین متن هایی در قسمت Reading با آن ها مواجه می شوید همه از کتاب ها و مقالات و متون دانشگاهی است که یک فرد ممکن است در سال اول دوره ی کارشناسی در دانشگاه های انگلیسی زبان با آن ها مواجه شود.

    در قسمت Listening هم نمونه هایی از سخنرانی های استاد ها سر کلاس های دانشگاه، و گفت و گو های دانشجویان با همدیگر، یا با استاد ها و کارمندان دانشگاه در محیط دانشگاه های انگلیسی زبان است. البته تمام گفت گو ها و سخنرانی ها صحنه سازی شده هستند و در استودیو توسط صداپیشگان ضبط شده اند!

    در قسمت Speaking از شما خواسته می شود در زمانی محدود درباره ی موضوعات درسی، یا مسائل و مشکلاتی که یک دانشجو در محیط دانشگاهی برایش به وجود می آید صحبت کنید.

    و در آخر، در قسمت Writing از شما خواسته می شود دو انشای کوتاه آکادمیک درباره ی دو موضوع بنویسید. نوع این انشا ها تحلیل و تطابق دو دیدگاه، و یا بیان نظر و تحلیل شخصی تان از یک موضوع است.

     

    موضوعات و مطالبی در آزمون تافل مطرح می شوند:

    حال موضوعات و مطالب موجود در این چهار بخش چقدر گسترده می تواند باشد؟ در واقع تقریبن از هر درس و رشته ی دانشگاهی یی ممکن است مطالبی آورده شود؛ اما موضوع هر چه که باشد فقط و فقط سواد شما از زبان انگلیسی شما سنجیده می شود، و نه دانش شما از آن درس و موضوع خاص. یعنی اگر چه ممکن است شما، مثلن، مطلبی راجع به ریاضیات در قسمت درک مطلب بخوانید، اما مطمئنن سوالی که از شما پرسیده می شود ربطی به تحلیل و فهم مسائل ریاضی ندارد؛ به عبارت دیگر لازم نیست برای جواب دادن به سوالات این بخش جمع و تفریق کنید یا فرمولی بلد باشید.

    همچنین طراحان سوال موضوعاتی را انتخاب می کنند که از نظر سیاسی، مذهبی، فرهنگی، تاریخی، و جنسی مناقشه برانگیز نباشند. یعنی احتمالن مطلبی درباره ی حقوق و آزادی زنان در کشور عربستان، یا نسل کشی ارامنه، متوسط سطح هوش نژاد های مختلف، و موضوعات چالش برانگیزی از این قبیل مطلبی نخواهید دید. ولی تا دلتان بخواهد درباره ی دایناسور ها و فسیل ها، حیوانات و گیاهان، طبیعت و آلودگی محیط زیست، و از این قبیل موضوعات که مورد مناقشه ی گروه و قبیله ی خاصی نیست مطلب خواهید یافت!

    طبق تجربه، بیشتر متون و سخنرانی هایی که در قسمت های مختلف آزمون تافل وجود دارند تحت یک از این شاخه های درسی قرار می گیرند:

    هنر: معماری، طراحی صنعتی، شهرسازی، صنایع دستی، عکاسی، موسیقی، ادبیات و انواع نوشته جات

    علوم طبیعی: گیاهشناسی، حیوانشناسی، میکروبشناسی، آبزیشناسی، پزشکی، فیزیولوژی، بهداشت، تغزیه،    بیوشیمی

    علوم فیزیکی: هواشناسی، ستاره شناسی، اقیانوس شناسی، زمین شناسی، محیط زیست، فناوری، فیزیک، شیمی، علوم کامپیوتر

    علوم اجتماعی: مردم شناسی، روانشناسی، زبانشناسی، تجارت و بازاریابی، تاریخ، رسانه های جمعی، آموزش

     

    موضوعات و مطالبی در آزمون تافل مطرح نمی شوند:

    قدر مطلق مطالب بالا این است که برای آماده سازی خودتان برای تافل از خواندن مطالب عمومی یی که در روزنامه ها و مجلات می بینید خودداری کنید، و در عوض مطالب آکادمیک و جدی تری که در سایت های علمی، و دانشنامه ها یافت می شوند بخوانید. همچنین به جای دیدن فیلم و تلویزیون جهت تقویت مهارت شنیداری، بهتر است به اخبار و سخنرانی گوش بدهید. ما در مقاله های مختص به هر یک از مهارت های آزمون تافل، بهترین راه کارها و منابع را معرفی می کنیم.

     

    بخش های مختلف تافل چه ویژگی هایی دارند؟

    همانطور که گفته شد آزمون تافل شامل 4 بخش اصلی مهارت خواندن (Reading)، مهارت شنیداری (Listening)، مهارت گفتار (Speaking)، و مهارت نگارش (Writing) است.

    بر خلاف آزمون آیلتس که مهارت گفتار آن به صورت نوعی مصاحبه در تاریخی متفاوت از زمان آزمون 3 قسمت دیگر برگزار می شود، آزمون تافل تمامن در یک جلسه ی حدودن 4 ساعته برگزار می شود. تمامی این بخش ها در مقالاتی مجزا به طور مفصل تشریح شده اند، پس در این جا به توضیحی اجمالی درباره شان بسنده می کنیم.

     

    بخش Reading آزمون تافل:

    بخش اول مهارت Reading است. در این بخش 3 الی 4 متن حدودن 700 کلمه یی خواهید داشت، و به تعداد 12 الی 14 سوال برای هر بخش (مجموعن 36 الی 56 سوال) جواب خواهید داد. زمان پاسخ گویی 60 الی 80 دقیقه است، که در حین آن اگر لازم دیدید می توانید به متن ها و سوالات قبلی برگردید و مرورشان کنید.

    بدیهی است که هیچ گونه فرهنگ لغتی به شما داده نمی شود، و حق آوردن هیچ نوع یادداشت و ابزار الکترونیکی به جلسه ی آزمون را ندارید؛ اما می توانید از خودکار و کاغذی که مرکز اخذ آزمون به شما می دهد برای چرک نویس و یادداشت حین آزمون استفاده کنید.

    مقاله معرفی کامل بخش Reading تافل را هم بخوانید.

     

    بخش Listening آزمون تافل:

    بخش دوم مهارات Listening است. در این بخش 2 الی 3 مکالمه خواهید شنید که هر کدام تقریبن 3 دقیقه هستند، و به 5 سوال چهار جوابی  برای هر سوال پاسخ خواهید داد. علاوه بر آن، به 4 الی 6 سخنرانی یا کنفرانس کلاسی (همان لکچر / Lecture) 3 تا 5 دقیقه یی گوش خواهید داد، و به 6 سوال چهار جوابی دیگر برای هر سوال پاسخ خواهید داد. مجموعن می بایست به 34 الی 51 سوال جواب بدهید. لازم به ذکر است در این قسمت سوال ها را باید به همان ترتیبی که به شما داده می شوند جواب بدهید و امکان برگشتن برای مرور جواب ها وجود ندارد. در حدود 60 الی 90 دقیقه هم برای تکمیل این بخش زمان دارید.

    از آن جا که اجازه ی آوردن هیچ گونه وسیله ی شخصی یی در جلسه ی آزمون ندارید، برای یادداشت برداری می توانید از خودکار و کاغذ هایی که مرکز آزمون از قبل به شما داده استفاده کنید.

    مقاله معرفی کامل بخش Listening تافل را هم بخوانید.

     

    چرا تعداد سوالات و زمان پاسخ گویی بخش های Reading و Listening آزمون تافل متغیر هستند؟

    شاید برایتان سؤال پیش آمده باشد که چرا زمان و تعداد سوالات دو بخشی که ذکر شد می تواند کم و زیاد بشوند! جواب این است که طبق سیاست مؤسسه ی ETS، در هر آزمون تافل یک بخش اضافه همراه تعدادی سوال وجود دارد که در صورت جواب دادن به آن ها نمره یی برایشان لحاظ نمی شود، و فقط از آن ها به منظور نوعی تحقیق و آمارگیری برای تهیه ی سوالات آزمون های آینده استفاده می شود.

    بنابراین، دو قسمت مهارت Reading و Listening تافل می توانند به ترتیب 80 و 60 دقیقه، و یا 60 و 90  دقیقه باشند. به عبارت دیگر، ممکن است با یک متن اضافه در قسمت Reading، و یا دو سخنرانی و یک مکالمه ی اضافه در قسمت Listening سورپرایز شوید! اما هرگز این طور نیست که هم در قسمت Reading و هم در قسمت Listening یک بخش اضافه وجود داشته باشد. هیچ راهی برای شناسایی این که به کدام متن یا سخنرانی و مکالمه نمره داده می شود و کدام یک اضافه است وجود ندارد، بنابراین شما در هنگام مواجه شدن با یکی از دو حالت بالا، باید به تمام سوالات با دقت جواب بدهید.

    بعد از بخش Listening، به شما یک وقت تنفس 10 دقیقه یی اجباری داده می شود.

     

    بخش Speaking آزمون تافل:

    بعد از استراحت 10 دقیقه یی، بخش مهارت Speaking آغاز می شود. شما باید با استفاده از میکروفن روی هدستتان به 6 سوال جواب بدهید. این 6 سوال شامل 4 سوال ترکیبی و 2 سوال مستقل می شود.

    در مورد بعضی سوال ها، شما فقط صورت سوال را می روی مانیتور می خوانید، به صدای راوی که مجددن صورت سوال را می خواند گوش می دهید، و پس از چند ثانیه مهلتی که به شما برای آماده کردن و فکر کردن به جوابتان داده می شود، پاسخی کوتاه می دهید؛ در حالی که در مورد سوال های پیچیده تر لازم است متنی کوتاه بخوانید، و/یا گفت و گو یا کنفرانسی کوتاه را بشنوید، و سپس جوابتان را آماده و بیان کنید.

    به طور متوسط 15 الی 30 ثانیه برای آماده کردن و فکر کردن به هر سوال دارید، و 45 الی 60 ثانیه هم برای ضبط کردن جوابتان. بلافاصله بعد از تمام شدن زمان آماده کردن جواب باید شروع به صحبت کنید، و قبل از صفر شدن زمانتان جوابتان را کامل کنید. به عبارت دیگر، اختیاری برای شروع، وقفه، یا پایان عملیات ضیط صدایتان ندارید. کل بخش شفاهی 20 دقیقه طول می کشد، و تعداد سوال ها همیشه 6 عدد است.

    مقاله معرفی کامل بخش Speaking تافل را هم بخوانید.

     

    بخش Writing آزمون تافل:

    قسمت بعدی و نهایی مهارت Writing است. در این قسمت باید 2 انشا (یکی ترکیبی و یکی مستقل) را در مدت کلی 50 دقیقه بنویسید _20 دقیقه برای انشا اول، و 30 دقیقه برای انشا دوم. هر دو این انشا ها طبیعتن باید با کیبورد در کامپیوتر تایپ شوند. این مورد هم از دیگر تفاوت های تافل با آیلتس است.

    برای نوشتن انشا اول، که انشا تحلیلی نامیده می شود، لازم است ابتدا متنی کوتاه (بین 230 تا 300 کلمه) در باره ی موضوعی آکادمیک بخوانید، سپس به سخنرانی کوتاه (در حدود 2 دقیقه) درباره ی همان موضوع گوش بدهید، که در واقع نقطه نظری متفاوت با رویکرد متن دارد، و سپس متنتان را آماده و تایپ کنید. از کاغذ ها و خودکاری که مرکز آزمون به شما می دهد به عنوان چرک نویس می توانید استفاده کنید. متن نهایی شما حداقل باید حاوی 150 کلمه باشد و دو دیدگاه مطرح شده را به خوبی با هم تطبیق و مقایسه کرده باشد.

    دقت کنید، در انشا اول تنها باید نظرات و ایده های مطرح شده در متن و سخنرانی را با هم تطبیق دهید و تحلیل کنید، و نظر شخصی تان را دخیل ندهید. اما در مورد انشا دوم، که انشا مستقل نامیده می شود، از شما خواسته می شود نظرات خودتان را راجع به موضوعی که در به شما داده می شود بیان کنید. در این جا، باید نظراتتان را در حداقل 300 کلمه به واضح ترین و منطقی ترین شکل، با رعایت اصول نگارشی آکادمیک در مدت 30 دقیقه بنویسید. تمام زمانی که برای چرک نویس و پاکنویس هر 2 انشا به شما داده می شود همین 50 دقیقه است.

    مقاله معرفی کامل بخش Writing تافل را هم بخوانید.

     

    جدول فرمت و زمان بندی بخش های 4 گانه ی آزمون تافل:

    فرمت و زمان بندی آزمون تافل iBT
    فرمت و زمان بندی آزمون تافل iBT

     

    بارم سوالات و نحوه ی نمره دهی در آزمون تافل به چه صورت است؟

    نمره ی کلی تافل از 120 محاسبه می شود، و هر بخش اصلی 30 نمره دارد. دو بخش نخست، یعنی مهارت Reading و Listening بر اساس جواب های درست شما سنجیده می شود، در حالی که دو بخش مهارت Speaking و Writing به صورت کلی و بر اساس فاکتور های مشخصی که مصححین تافل دارند سنجیده می شود.

    تعداد سوالات حائز نمره در بخش مهارت Reading 39، و در بخش مهارت Listening 34 عدد است؛ بنابراین در این دو بخش به ترتیب 39 و 34 جواب صحیح معادل نمره ی 30 خواهد بود. بقیه ی نمره ها را در جدولی که در ادامه خواهد آمد می توانید مشاهده کنید. اما در دو بخش مهارت های Speaking و Writing، مصححین یک نمره ی کلی (Holistic) از 0 تا 4 در مهارت Speaking، و یک نمره ی کلی از 0 تا 5 برای مهارت Writing، به هر یک از جواب های شما می دهند. نهایتن نمره های میانگین را طبق جدول های ذیل تبدیل به نمره در مقیاس 30 می کنند.

    لازم به ذکر است در گزارش یا کارنامه یی که به شما داده می شود، تنها نمره های نهایی هر مهارت به علاوه ی مجموع آن ها گزارش می شود، و دسترسی یی به سوال ها و جواب های آزمونی که داده اید، و غلط هایی که از شما در بخش Speaking و Writing گرفته شده ندارید. اگر به نمره تان اعتراض داشته باشید، با پرداخت هزینه یی می توانید درخواست بررسی مجدد بدهید، که حتا اگر اعتراضتان موجه باشد این مبلغ به شما برگردانده نخواهد شد.

     

    Reading

     

     

    Listening

    جواب صحیح نمره در مقیاس 30 جواب صحیح


    نمره در مقیاس 30

    39

    30

    34

    30

    38

    29 33 29

    37

    29

    32

    28

    36

    28

    31

    28

    35

    27

    30

    27

    34

    27

    29

    26

    33

    26

    28

    25

    32

    25

    27 25

    31

    24

    26

    24

    30

    23

    25

    23

    29

    23

    24

    22

    28

    22

    23

    22

    27

    22

    22

    21

    26

    21

    21

    21

    25

    20

    20

    20

    24

    20

    19

    19

    23

    19

    18

    19

    22

    19

    17

    18

    21

    18

    16

    17

    20

    18

    15

    17

    19

    17

    14

    16

    18

    17

    13

    15

    17

    16

    12

    15

    16

    16

    11

    14

    15

    15

    10

    13

    14

    15

    9

    13

    13

    14

    8

    12

    12

    13 7

    11

    11

    12 6

    9

    10

    11 5

    8

    9

    10 4

    6

    8

    9 3

    5

    7

    8 2

    4

    6

    6 1

    2

    5

    5 0

    0

    4

    4

    3

    3

    2

    2

    1

    1

    0

    0

     

    Speaking

     

    Writing


    معدل در مقیاس 4

    نمره در مقیاس 30 معدل در مقیاس 5


    نمره در مقیاس 30

    4

    30 5

    30

    3.5

    27 4.5

    28

    3

    23 4

    25

    2.5

    19 3.5

    22

    2

    15 3

    20

    1.5

    11 2.5

    17

    1

    8 2

    14

    0

    0 1.5

    11

     

    1

    8

    0

    0

     

    چه نمره یی در آزمون تافل نمره ی خوب محسوب می شود؟

    آزمون تافل نمره ی رد یا قبولی ندارد، اما برای اینکه بدانید حدودن چه نمره یی باید کسب کنید تا بتوانید از دانشگاه مورد نظرتان پذیرش بگیرید باید به سایت دانشگاه یا مسئول مربوطه مراجعه کنید.

    بنابر تجربه ی خودمان، از بین دانشگاه های مختلف حداقل نمره ی مورد نیاز مشاهده شده 61، و حداکثر آن 114 بوده است. اما به طور میانگین حداقل نمره ی مورد نظر اکثر دانشگاه ها چیزی در حدود 80 یا 85 است. البته این نمره بر اساس رشته، سطح دوره ی تحصیلی، و اعتبار دانشگاه فرق می کند. رشته های حقوق، علوم سیاسی، و انسانی معمولن انتظار نمره ی بیشتری از شما دارند تا رشته های مهندسی و ریاضی. در عین حال، نمره یی که برای دوره ی کارشناسی ارشد یا دکترا نیاز دارید بیشتر از کارشناسی است. دانشگاه های برتر جهان هم بخاطر رقابتی بودن ظرفیت پذیرش انتظار حداقل نمره ی بیشتری دارند. اما قدر مسلم این است که برای داشتن یک رزومه ی رقابتی بهتر است نمره ی بالاتر از 100 کسب کنید.

    ناگفته نماند در موارد نادری که لازم است فرد متقاضی مهارت و توانایی خاصی در یکی از 4 بخش اصلی زبان داشته باشد، محدودیت دیگری هم در مورد نمره یی که از هر بخش کسب می کنید منظور می شود. به طور مثال قصد دارید برای ارشد رشته ی روزنامه نگاری اقدام کنید؛ دانشگاهی ممکن است از شما بخواهد نمره ی کلی حداقل 100 داشته باشید، ضمن اینکه در بخش مهارت نوشتاری نمره ی کمتر از 28 نگرفته باشید. البته تکرار میکنیم: این اتفاق به ندرت پیش می آید، به طوری که پیش فرض این است که چنین محدودیتی وجود ندارد مگر اینکه در وبسایت دانشگاه مورد نظر به صراحت عنوان شده باشد.

     

    آیا برای کسب نمره ی خوب در آزمون تافل داشتن مهارت عمومی زبان انگلیسی کافی است؟

    اگر فکر می کنید هر فرد انگلیسی زبان به راحتی نمره ی کامل را در آزمون تافل کسب می کند، سخت در اشتباهید؛ چراکه طبق آمار، متوسط نمره ی انگلیسی زبانانی که _البته بدون هیچ آمادگی یی_ در این آزمون شرکت کرده اند حدود 100 بوده است. در عین حال طبق آماری که از آزمون دهندگان چند دوره ی اخیر ایران به دست آمده، متوسط نمره ی ایرانیان حدود 85 بوده.

    این آمار اثبات کننده ی 2 مورد است: نخست اینکه ثابت می کند تافل یک امتحان سنجش توانایی زبان انگلیسی در محیط دانشگاهی ست، و نه صرفن یک آزمون تعیین سطح زبان. و دیگر اینکه، شما به عنوان یک ایرانی که در سیستم آموزشی ایران تحصیل کرده اید و یا از آموشگاه های زبان استفاده کرده اید، با تلاش کافی حتمن خواهید توانست به حداقل نمره ی اکثر دانشگاه ها دست پیدا کنید _پس جای نگرانی نیست!

    مقاله ی کامل بررسی آماری میانگین نمره ی ایرانیان و فارسی زبانان در آزمون تافل که توسط خود شرکت ETS انجام شده است را نیز بخوانید.

     

    نحوه ی ثبت نام در آزمون تافل به چه صورت است؟

    تمام مراحل ثبت نام به صورت اینترنتی، و از طریق سایت رسمی شرکت ای تی اس انجام می شود. شما باید ابتدا حسابی با نام و مشخصات دقیق و کامل خودتان در سایت مذکور درست کنید. سپس وارد صفحه یی مخصوص می شوید که می توانید مرکز برگذاری آزمون ها، تاریخ ها، و هزینه ها را ببینید، و مورد مطلوبتان را انتخاب کنید.

    هزینه های ثبت نام بر اساس کشور محل برگذاری آزمون و تاریخ ثبت نام متفاوت است، و این هزینه ها به مرور افزایش پیدا می کنند (هم اکنون هزینه ی ثبت نام در ایران 215 دلار است). اگر در آزمونی که در زمانی کمتر از یک هفته ی دیگر برگذار می شود ثبت نام کنید؛ هزینه ی بیشتری را باید پرداخت کنید. (چک کردن مراکز برگذاری آزمون در ایران، تاریخ ها، و هزینه ها بر روی سایت مخصوص تافل)

    همچنین عوض کردن تاریخ ثبت نام، یا کنسل کردن ثبت نام شامل جریمه می شود. در حال حاضر برای عوض کردن تاریخ ثبت نام می بایست 60 دلار اضافه بپردازید. در صورت کنسل کردن، اگر 4 روز کامل قبل از تاریخ برگذاری آزمون این کار را انجام بدهید، 50 درصد هزینه به شما بر می گردد؛ اما اگر دیرتر از آن اقدام کنید هیچ مقدار از هزینه یی که کرده اید بازگردانده نمی شود! از این به بعد همه ی هزینه ها برای شماست…

    پس انتخاب مرکز برگذاری آزمون، وارد مراحل دیگری می شوید که نهایتن شما را به صفحه ی پرداخت اینترنتی می رساند. برای پرداخت هزینه ی آزمون و یا هزینه ی سفارش گزارش نمره ها به دانشگاه های مورد نظرتان، می بایست یا از طریق کارت های اعتباری نظیر ویزا (VISA) و مسترکارد (MasterCard) اقدام کنید، یا از حساب پی پال (PayPal) استفاده کنید، و یا کد کوپن (Voucher) که از محل های دیگر (نظیر سایت سازمان سنجش) تهیه کرده اید را وارد کنید. البته امکان فرستادن حواله ی بانکی (E-check)، در صورتی که در آمریکا حساب بانکی دارید (که اگر در ایران هستید لابد ندارید، چون اگر داشتید در ایران نمی ماندید که آزمون تافل بدهید!)، هم وجود دارد. در مورد تهیه ی کارت های مسترکارد و ویزا، و همچنین تهیه ی کوپن در مقاله هایی مجزا توضیح خواهیم داد.

    پس از پرداخت هزینه، کدی به شما داه می شود که باید همراه با کارت ملی و شناسنامه، و یا پاسپورت (با توجه به انتخاب خودتان هنگام ثبت نام) در تاریخ معین به مرکز آزمون ببرید تا بتوانید وارد جلسه بشوید.

     

    کارنامه ی آزمون تافل چطور به دانشگاه ها و مراکز ارسال می شود؟

    همراه با هزینه ی اصلی ثبت نام آزمون تافل، 4 نسخه گزارش نمرات (یا کارنامه) رایگان، برای 4 دانشگاهی که تا ساعت 10 شب روز قبل از آزمون مشخص می کنید با پست ارسال می شود. پس از این زمان دیگر از حق 4 نسخه ی رایگان بهره مند نخواهید بود. برای هر نسخه گزارش مازاد، باید هزینه یی که در سایت ETS مشخص شده (هم اکنون 20 دلار) را پرداخت کنید. محدودیتی از نظر تعداد گزارش هایی که می خواهید برای مراکز و دانشگاه های مورد نظرتان ارسال شود وجود ندارد، و چه قبل از آزمون و چه بعد از آزمون می توانید بی نهایت گزارش برای هر دانشگاهی که بخواهید بفرستید. برای تضمین صحت نمرات، گزارش ها مستقیمن از طرف موسسه ی ETS به دانشگاه ها پست می شوند، و شما دخالتی در انجام این کار ندارید.

    هر موسسه، سازمان، یا دانشگاهی که به طور رسمی مدرک تافل را می پذیرد از طرف ETS کدی دریافت می کند، که شما می بایست آن کد را برای سفارس ارسال گزارش نمره در حساب وارد کنید. دسترسی به این کد آسان است؛ چراکه هم می توانید نام دانشگاه یا موسسه ی مورد نظرتان را در کادر موجود در حسابتان وارد کنید، و کد را دریافت کنید، و هم می توانید از سایت دانشگاهتان (و یا با ایمیل زدن به فرد مسئول پذیرش دانشجویی دانشگاهتان) این کد را بگیرید. دیگر لازم نیست آدرس یا کد پستی دانشگاه را وارد کنید؛ همه چیز در آرشیو ETS موجود است.

    ضمنن دقت کنید بعد از وارد کردن کد دانشگاه، معمولن لازم است از بین انتخاب هایی که به شما داده می شود تعیین کنید که می خواهید گزارش نمراتتان به کدام بخش یا دپارتمان (Department) از دانشگاه ارسال شود؛ مثلن، اداره ی پذیرش مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد، دپارتمان ادبیات، ریاضی، پزشکی، و غیره.

    مدت زمان ارسال کارنامه ها به نسبت موقعیت جغرافیایی کشوری که قصد تحصیل در آن را دارید متفاوت است. کارنامه ها معمولن در حدود یک هفته به هر نقطه یی از کشور آمریکا ارسال می شوند؛ اما در مورد کشور های دیگر، زمانی در حدود 1 ماه (و بلکه بیشتر) لازم است. پس برنامه ریزی کنید تا کارنامه تان قبل از حداکثر زمان (Deadline) اپلای (Apply) به دانشگاهتان ارسال شود (و یا تقاضای زمان بیشتری از دانشگاه بکنید _البته معمولن موافقت نمی شود!)

     

    آیا کارنامه ی آزمون تافل به داوطلب داده می شود؟

    مدتی بعد از دادن آزمون تافل، گزارش نمرات به صورت دیجیتالی در حسابتان قرار می گیرد که قابل دانلود هم هست. البته این نسخه ی دیجیتالی دارای جزئیاتی است که آن از نسخه های چاپی متمایز می کند، تا توسط برخی افراد مورد جعل و سواستفاده قرار نگیرد _به عبارت دیگر جز برای اطلاع خودتان اعتبار دیگری ندارد.

    به علاوه، 1 نسخه ی چاپی رایگان هم به آدرس خودتان پست می شود. این تنها نسخه ی رسمی چاپی رایگانی است که برای هر بار آزمون تافل برای خودتان ارسال می شود، و شما اگر تمایل به دریافتش دارید (که حتمن دارید)، می بایست حین ثبت نام آزمون تیک دریافت نسخه ی داوطلب را بزنید _وگرنه برایتان ارسال نمی شود. البته این نسخه هم مانند نسخه ی دیجیتالی قابلیت استفاده به عنوان یک مدرک معتبر برای اپلای دانشگاه و اموری نظیر این ندارد، اما به عنوان مدرکی در رزومه تان قرار دهید بسیار مهم و کاربردی است. بعدن، هر زمانی که بخواهید می توانید یک نسخه ی دیگر، اما با هزینه ی 20 دلار، برای خودتان سفارش بدهید.

    متاسفانه هم به خاطر سیستم ضعیف پست ایران، و همچنین عدم روابط مستقیم بین ایران و آمریکا، احتمال تاخیر خیلی طولانی، و بعضن نرسیدن (گم شدن) نسخه ی چاپی داوطلب وجود دارد. اما جای شکرش باقی ست که اگر در ایمیلی به موسسه ی ETS ادعا کنید کارنامه را دریافت نکرده اید، آن ها یک نسخه ی دیگر برایتان می فرستند. (این مسئله تقریبن هیج جا به طور رسمی عنوان نشده، اما عین همین مورد برای بنده پیش آمد و ETS یک کارنامه ی اضافه، بدون هیچ هزینه یی، برایم ارسال کرد!)

     

    کارنامه ی آزمون تافل چه زمانی اعلام و ارسال می شود؟

    حدودن 10 روز بعد از جلسه ی آزمون، نسخه ی دیجیتال کارنامه ی شما در حساب ETS تان قرار می گیرد، که امکان دانلودش به صورت PDF هم وجود دارد. در حدود 13 روز بعد از تاریخ آزمون هم نسخه های چاپی اصلی ارسال می شوند (هم برای دانشگاه هایی که انتخاب کرده اید و هم برای خودتان).

    اگر مراکز تحویل گیرنده ی گزارش آزمون داخل آمریکا باشند، انتظار 7 تا 10 روز برای وصول آن ها را داشته باشید؛ و اگر خارج از آمریکا باشند، به نسبت فاصله، زمان انتظار بیشتر می شود (بین 4 الی 6 هفته). این زمان شامل نسخه یی که برای خودتان ارسال می شود هم هست.

     

     

    مسیر رهایی و تحصیل در کشور های پیشرفته و دانشگاه های مطرح جهان ناهموار و طولانی است، اما:

    مرا مگوی که سعدی طريق عشق رها کن / سخن چه فايده گفتن چو پند می ننيوشم

    به راه باديه رفتن به از نشستن باطل / و گر مراد نيابم به قدر وسع بکوشم

    درباره نویسنده



    نظرات کاربران



    • هومن کاظمی
      مهمان

      توضیحات عالی و فرهیخته، عالی بود.

    • ناصر
      مهمان

      توضیحات جامع بود و سپاس

    • علی
      مهمان

      بسیار سپاسگزارم از مطالب با ارزشی که ارایه دادین
      خدا توفیق روز افزون به شما در اطلاع رسانی های مفید آینده بده.

    • محمد مهدی
      مهمان

      سلام و احترام

      سپاس فراووان از مشاوره خوب شما .

      در پناه حق باشید.

      • mohammadalihashemi
        مدیر سایت

        سلام
        قربان شما با آرزوی موفقیت برای تک تک شما دوستان عزیز.
        موفق باشید

    • آیدا
      مهمان

      سلام
      بسیار ممنون از توضیحاتتون
      آیا تافل pbt هنوز هم به صورت محدود در ایران برگزار میشه یا کلا جایگزین شده؟

      • mohammadalihashemi
        مدیر سایت

        سلام دوست عزیز
        از نظر خوب و دلگرم کننده شما ممنونم
        تستی به عنوان PBT دیگر وجود ندارد و نام آن تغییر کرده به paper-delivery test که در ایران مانند iBT برگزار نمیشود مگر در صورتی که اورگانی و یا سازمانی داوطلبانه بخواهد با ای تی اس در خواست کند.
        اما خیر برگزار نمیشود در صورت برگزار شدن هم ارزش مدرک زبان را ندارد چرا که دیگر مورد تایید دانشگاه و یا سفارتی نیست.

    • مرتضی
      مهمان

      خوب بود غلط املایی در شان شما نیست تصحیح کنید لطفا

    • fatemeh
      مهمان

      سلام،خسته نباشید.بنده لیسانس ادبیات انگلیسی دارم،میخواستم بدونم برای اینکه رزومه ی عالی و دانش زبانی خوبی داشته باشم، داشتن چه مدرکی بهتره؟

      • mohammadalihashemi
        مدیر سایت

        سلام وقت شما بخیر
        داشتن هیچ مدرکی الزامی نیست.
        اما منظورتون از رزومه عالی برای چه کاریه؟ اگر قصد خارج رفتن دارید که باید بر اساس مقصد و نوع مهاجرت تصمیم بگیرید.
        اگر در ایران برای کار کردن میخواید بگیرید که توصیه من اینه که اصلا نیازی به هیچ مدرکی ندارید و خرج کردن واسه اینکه کار پیدا کنید تو ایران پولتونو دور ریختید.
        بنابر این در ایران هیچ مدرکی نیاز ندارید رزومتون رو هم جور دیگه قوی کنید و سه میلیون و خورده ای که بابت هر آزمونی میخواید هزینه کنید رو بذارید تو جیبتون و لذت ببرید.
        موفق باشید.

        • fatemeh
          مهمان

          بابت جواب ممنون،منظورم برای تدریس بود هم اینکه سطح زبانیم با گرفتن یک مدرک بالاتر بره

    • Angel
      مهمان

      ممنون عالي بود.

    • Reyhane mirzashafie
      مهمان

      ازمون تافل انگشت نگارى نداره؟ و براى جاب افر يا جاب سيكر ازاره مهاجرت كانادا قبولش داره يا فقط دانشگاه معتبر هست؟

      • محمدعلی هاشمی
        مدیر سایت

        سلام وقت شما بخیر
        خیر در تافل انگشت نگاری نیست فقط تست صدا و عکس ازتون میگیرن
        برای کانادا اقامت فقط آیلتس مورد تایید است ولی برای دانشگاه و ویزای دانشجویی تافل رو قبول میکنند که البته بستگی به دانشگاه داره.
        موفق باشید

    • عاشقان تافل
      مهمان

      ممنون، توضیحات مفصل، مفید و کافی بود.

    • Mahsa
      مهمان

      سلام. برای بخش لیسینیگ سرجلسه ازمون از هدست استفاده میشه؟

    • fatemeh
      مهمان

      سلام.
      این آزمون محدودیت سنی خاصی نداره؟

    دیدگاهتان را بنویسید

    مطالب مرتبط