02174391370
پیش از این در مقاله یی به معرفی بخش Listening تافل پرداختیم و انواع سوال های موجود در این بخش را فهرست کردیم؛ اگر این مقاله را هنوز نخوانده اید پیشنهاد می کنیم ابتدا آن را بخوانید. در این مقاله به بررسی و تشریح کامل دومین نوع از این سوال ها، یعنی Gist-purpose یا به فارسی «لب منظور» خواهیم پرداخت، مثال خواهیم زد، و تکنیک و روش پاسخ گویی به آن را توضیح خواهیم داد. مقاله های مربوط به دیگر انواع سوالات بخش Listening تافل را نیز در آموزش زبان انگلیسی دلینگلیش بخوانید.
قبل از خواندن این مقاله، به توضیحات صوتی گوش کنید:
سوالات نوع Gist-purpose، راجع به منظور، هدف، یا دلیل گفت و گو ها را از شما می پرسند، و نه محتوای آن ها را. به طور مثال دلیل مراجعه ی دانشجو به دفتر استاد، یا منظور استاد از مطرح کردن یک مطلب از شما پرسیده می شود.
این نوع سوال در مورد مکالمه ها متداول تر است تا سخنرانی ها.
مجددن تکرار می کنیم: بعد از هر مکالمه یا سخنرانی حتمن یکی از این نوع سوال، و یا نوع سوال قبلی که بررسی کردیم (لب محتوا یا Gist-content) وجود خواهد داشت، اما نه هر دو با هم. این نوع از سوالات همیشه اولین سوالی هستند که باید جواب بدهید.
گاهی یک مکالمه یا سخنرانی حاوی دو دلیل یا منظور است، در این حالت سوال به شما حق انتخاب 2 گزینه از 4 گزینه را می دهد. حتمن باید هر دو گزینه را انتخاب کنید تا 1 نمره ی کامل سوال به شما تعلق بگیرد؛ تنها یک گزینه ی درست، هیچ نمره یی در پی نخواهد داشت.
صورت این نوع سوالات معمولن به شکل های ذیل است:
• Why does the student visit the professor?
• Why does the student visit the registrar’s office?
• Why did the professor ask to see the student?
• Why does the professor explain/ask/say X?
• What is the main purpose of the visit?
• What is the main purpose of asking/saying/explaining X?
مثالی که در ادامه مشاهده می کنید از مکالمه ی نمونه Listening تافل انتخاب شده اشت؛ ابتدا به آن مراجعه کنید، بعد به این سوال جواب بدهید.
Why does the student go to see the coach?
A. To see how she should prepare for the next match.
B. To find out her responsibilities as team coach.
C. To find out what happened while she was away.
D. To discuss the style of the new team uniforms.
دلیل و هدف شروع یک مکالمه، یا پرسیدن یک سوال، یا گذاشتن یک قرار ملاقات را با چکیده ی محتوا و مطالب عنوان شده در آن گفت و گو یا ملاقات اشتباه نگیرید. گاهی ممکن است مثلن دانشجو به هدف پرسیدن سوالی در مورد مطلبی که در کلاس شنیده به استادش مراجعه کرده باشد، ولی بیشتر مکالمه در مورد مقاله یا فعالیتی فوق برنامه که آن دانشجو در حال کار کردن روی آن است ادامه پیدا کند.
اگر تفاوت اصلی سوال های Gist-purpose با Gist-content را متوجه شویم در جواب دادن به این سوال ها دچار مشکل نمی شویم. در سوال های Gist-content ما با چکیده و کلیات محتوای یک مکالمه یا سخنرانی کار داشتیم؛ به عبارت دیگر اینکه، بیشتر صحبت ها راجع به چه موضوعی بوده. اما در Gist-purpose دلیلی اصلی که موجب آغاز یک مکالمه، یا گذاشتن یک قرار ملاقات، و یا حتا پرسیدن یک سوال شده هدف سوال است. همانطور که در پاراگراف قبلی توضیح دادیم، شاید فردی برای سوال درسی به استادش مراجه کرده باشد، اما بیشتر محتوای صحبتشان به جر و بحث سیاسی بپردازد!
در مورد این سوال، جواب صحیح گزینه ی C است. چراکه دلیلی که دانشجو به خاطر آن به مربی مراجعه کرده دانستن اتفاقاتی بوده که در زمان غیبتش رخ داده.